/Štampa
Štampa2020-05-14T12:38:34+02:00

Offset štampa

Najčešća tehnika je pogodna za štampanje na svim vrstama papira, bilo da se radi o časopisima, koji uključuju štampane časopise, publikacije, biltene, kataloge i godišnje izveštaje … ili slučajni otisak koji uključuje postere, flajere, brošure, visit karte, plakate, koverte, fascicle, kese, pakovanje…

Naša štamparija je opremljena savremenim mašinama za ofset štampu i grafičku obradu. To garantuje da, zajedno sa ekspertizom i angažovanjem zaposlenih u proizvodnom sektoru, PETICA PRINT može da zadovolji zahteve najzahtevnijih kupaca u pogledu kvaliteta štampe i rokova.

UV LED štampa - Roland VersaUV

Isporuka na željenu adresu za naše klijente štedi im vreme i novac, skraćuje vrijeme od narudžbe do isporuke gotovog proizvoda na način “ključ u ruke”.

Potpuna eliminacija hemikalija iz procesa pripreme i izrade štampane forme reflektuje se na našu ekološku svest. Standard ISO 14001: 2005 je potvrda naše posvećenosti trendovima u oblasti ekološke održivosti.

Sito štampa

Ink + ekran (mrežasti šablon) = sito štampa! Srećom, sam proces ima vrlo malo ograničenja na površinama koje se mogu koristiti za štampanje. Održavanje trenda je lako za ovaj proces, uzimajući u obzir sve sjajne tipove boja koje mogu da manipulišu “izgledom” finalnog otiska.

Jedan ekran (mrežasti šablon) se koristi za svaku boju koja se štampa – ekrani se moraju poravnati (ili registrovati) i odštampati na test listovima kako bi se osiguralo da su sve boje ispravno poravnate. Boja se zatim prebacuju kroz ekrane jedna po jedna na odeću. Konačno, svaki komad prolazi kroz veliki sušač da bi se očistile boje.

Sito štampa

Mnogi ljudi misle da je sitoštampanje ograničeno samo na majice! Evo šta se može štampati – torbe / torbice, jakne, jastučići za miša, zastave, transparenti, natpisi, trake i još mnogo toga.

Istražite različite opcije. Mislite da ste ograničeni na običnu pamučnu majicu za sitotisak? Razmislite ponovo! Postoji tona sjajnih sintetičkih tkanina koje sjajno rade sa sitotiskom – poliester, svila, viskoza i još mnogo toga.

Digitalna štampa malih formata

Pružamo uslugu digitalne štampe malog formata (KONICA MINOLTA ACCURIO PRESS 3070) do A3+ (330x487mm) jednostrano ili obostrano, sa mogućnošću proširenja do 330x1200mm.

Digitalna štampa je objedinjena funkcija kompjutera i štamparske mašine gde se svi podaci za štampanje nalaze u kompjuteru, a štampa se vrši bez korišćenja bilo kakve štamparske forme. Pored toga prednosti digitalne štampe, u odnosu na klasičnu ofset štampu, naročito dolaze do izražaja kada su u pitanju: kvalitet sa nenadmašnom paletom boja, brzina (kratki rokovi izrade), cena, štampa malih i srednjih tiraža, posebna prednost je kod štampanja sa promenljivim podacima. Zbog toga se može reći da digitalna štampa, uz stalno napredovanje, ima budućnost jer omogućava savremen način poslovanja.

Digitalna štampa malih formata

Kod nas možete po konkuretnim cenama poručiti štampanje: memoranduma, vizit karti, čestitki, pozivnica, diploma, menia, flajera, raznih obrazaca i formulara, etiketa i sl. Štampanje vršimo na raznim gramaturama papira (od 70-350g/m2), raznim vrstama papira kao što su ekskluzivni i kartoni sa teksturom, termo stabilnim folijama i posebno na papiru sa zaštitom.

Digitalna štampa velikih formata

Budući da trenutni trendovi u poslovanju zahtevaju brži tempo rada i rokovi izrade otiska materijala postaju kraći. Praćenje tehnološkog razvoja i uvođenje novih tehnologija u procesu štampanja nam omogućava da skratimo vreme potrebno za pripremu štampanih proizvoda uz istovremeno smanjenje troškova.

Bilo da je reč o malom ili velikom formatu, u vrlo kratkom vremenu možemo ispisati male serije s kvalitetnim karakteristikama offset otiska po konkurentnim cenama.

Digitalna štampa sa rolni i listova pruža velike mogućnosti kada je u pitanju izbor materijala za štampanje. Mogli bismo slobodno reći da su mogućnosti ograničene samo na maštu i veštinu dizajnera.

Štampa velikih formata - Roland TrueVIS SG

Najčešća primena digitalne štampe iz rolne je štampa na pvc folijama, ceradama, kanvas platnu, brendiranje izloga, automobile, podna grafika, bilbordi, štampa tapeta, postera, štampanje na vodootpornim i UV stabilnim materijalima za unutrašnju i spoljašnju upotrebu itd.

UV LED digitalna štampa

Mogućnosti su neograničene. Brilijantna štampa sa 6 boja ECO-UV4 najnovije generacije (CMYK+BELA+LAK) obezbeđuje visok kvalitet i postojanost štampe, na ravnim i reljefastim površinama, 3D predmetima do 100mm visine.

VersaUV LEF-200 digitalna UV LED mašina je deo najsavremenije tehnologije koja je efikasnija od konvencionalnih štampača. To je zbog toga što UV LED štampač ima manje pokretnih delova koji omogućavaju manje mehaničko trošenje i kvalitetnu, preciznu, brzu full color štampu.

UV LED štampa - Roland VersaUV

UV digitalna štampa omogućava da na širokoj lepezi promotivnih reklamnih proizvoda prezentujete Vašu firmu na direktan i efikasan način. Koristi se za komercijalnu štampu sa personalizacijom na raznim vrstama promotivnog materijala (metalu, plastici, drvetu, koži) – hemijske olovke, upaljači, luksuzne vizit karte, privesci, novčanici, nakit, agende (rokovnici i notesi), maske za mobilni, laptop, magneti, poklon pakovanja, diplomski radovi. Nije potrebno štampanje hiljade primeraka da bi se dobila niska cena izrade.

Printer pored CMYK sistema boja poseduje i belu boju pa je moguce štampati i na transparentnim materijalima a dobiti savršen otisak. Ovaj printer poseduje UV lak koji daje završni izgled i reprezentativnost. Dodatak raznih specijalnih efekata dobijenih lakom i belom i do 16 slojeva pravi reljefasti efekat i do 6-7mm visine i daje zapanjujuće vizuelne efekte.

Laser gravura

Laserska gravura se koristi da bi proizvodima dala individualni dizajn ili lični pečat. Napretkom tehnologije i digitalicacijom laseri su postali veoma brz način štampe različitih modela olovaka, upaljača, privezaka, rokovnika, setova, satova i ostalih reklamnih proizvoda urezanih sa logom kompanije ili ličnom posvetom, to su tipične aplikacije za lasersko graviranje.

Laserskim graviranjem se mogu postići efekti na predmetima koji bi u drugim vrstama štampe bili veoma komplikovani za rad, a samim tim bi i zahtevali više vremena za izradu. Laserska gravura je zahvalan proces brendiranja artikala jer sam otisak koji se urezuje u predmet je postojaniji od svih drugih oblika štampe.

UV LED štampa - Roland VersaUV

Prednosti ove vrste štampe je u tome što je svaki artikal bez obzira na vrstu materijala moguće persoanlizovati. Tako da se u vrlo kratkom roku može uraditi sa posvetom rokovnik, šolja, narukvica, kišobran, vinski set, penkala, privezak i mnogi drugi artikli koji se odaberu kao poklon ili reklamni materijal. Shodno brzini i kvalitetu cena nije faktor koji je otežavajuća okolnost već prednost jer se može uraditi jedan komad.

Digitalna štampa direktno na tekstilu

Štampajte kao nikad ranije, uz pomoć nove generacije direktnih štampača na tekstilu. Povećanom brzinom, jednostavnijim održavanjem i velikim brojem sjajnih funkcija, GTX podiže tradicionalnu DTG štampu na novi nivo.

Direktna digitalna štampa na tekstilu je proces gde se željeni motiv štampa direktno na tekstil preko računara i specijalnog DTG štampača (Brother GTX). Ova vrsta štampe omogućava postizanje neverovatnih efekata na tkanini, izuzetnu preciznost, perfektan otisak i postojanost boja.

Digitalna štampa direktno na tekstilu - GTX Brother

Digitalna štampa na tekstilu je idealna za manje i srednje tiraže, kratki rokovi izrade (SVEGA 1 SAT), neuslovljavanje količinom i mogućnost štampe personalizovanih majica, dukserica, bluza, jakni, prsluka, kačketa  što Vam daje veliki broj mogućnosti.

Digitalna štampa direktno na tekstilu je tanka, mekana na dodir i postojana. Boje koje se koriste su na vodenoj bazi. Postizanje otiska na bilo kojoj boji tkanine (čak i crne majice) je neverovatan, full color.

Sublimacija

Sublimaciona štampa je transfer štampa. Proces sublimacione štampe uključuje štampanje odrđenog dizajna na listu specijalnog papira, u ovom slučaju sublimacioni papir i pritiskanje papira na predmet za štampu toplotnom presom. Daljim postupkom boja sa papira, pod visokom temperaturom i visokim pritiskom prelazi iz čvrstog u gasovito stanje. U tom procesu boja u gasovitom stanju ulazi u pore materijala na koji se nanosi otisak. Prednost ovakvog otiska je to što on nije nanet na površinu materijala, već je u materijalu, što nam daje visok kvalitet i postojanost štampe. Među najčešće predmete na kojima se radi sublimaciona štampa spadaju: majice, šolje, čaše, puzzle, kese, torbe, kačketi, maske za mobilne telefone i drugo. Najveći napredak u ovoj vrsti štampe je mogućnost štampanja na materijalima koji su 100 % pamučnog sastava.

Mašinski vez

Vez je prava tehnika koja će vam omogućiti kvalitetnu promociju vašeg znaka, logotipa, brenda, budući da će se u potpunosti sjediniti sa materijalom na koji je primenjen. Naravno, taj materijal je tekstil.

Kao spoj tradicionalne veštine i kompjuterskog programiranja, digitalni vez je najcenjeniji način ukrašavanja odeće, a zbog širokih mogućnosti u ispisivanju logoa, slogana, amblema i sl., digitalni vez je postao zanimljiv za promotivnu industriju. Tako je danas kompjuterski vez na tekstilu jedna od najatraktivnijih tehnika brendiranja. Vez, tehnika za koju su neophodne preciznost i veština, danas se aplicira kompjuterski, putem savremenih mašina. Osnovna prednost tehnike veza je njena dugotrajnost.

Grafički dizajn

Dizajn korporativnih materijala postao je odraz ugleda svake kompanije. Zapamtite, ne prodaje se proizvod, već etiketa za pakovanje.

U našem modernom dizajn studiju imamo prijatno radno okruženje za kreiranje dizajnerskih rešenja prema zahtevima klijenata, pripremu za štampu i konsultacije sa klijentima o svakom zadatku.

Grafički dizajn logotipa, reklamnog materijala, dizajna i rasporeda knjiga, časopisa i brošura, reklamnog materijala, skeniranje i uređivanje fotografija samo su deo naših usluga.

Ako sami radite na pripremi za štampu, morate da ispunite određene kriterijume kako biste sprečili probleme u štampi, poštovanje rokova i izbegavanje dodatnih, neplaniranih troškova.